Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen

European Treeworker

Evenement informatie

DatumStart frequent, meld je aan

PlaatsApeldoorn of Eindhoven

Wil je graag werken in de uitvoering van boomverzorging? Wil je met een klimuitrusting en motorkettingzaag boven in een grote boom aan het werk? Of wil je volwassen bomen van duizenden kilo’s met wortels en al verplanten met grote machines? Dan biedt Prima Groen Personeel jou, in samenwerking met het opleidingsinstituut Helicon, de BBL opleiding European Treeworker (ETW’er) aan.

Wat doet een ETW’er?

Als ETW’er snoei je bomen met hoogwerkers, haal je zieke en dode bomen weg op moeilijk bereikbare plaatsen en plant je jonge bomen. Je controleert bomen op veiligheid en geeft advies bij ziekten en plagen.

Waar gaat een ETW’er aan de slag?

Veel ETW’ers gaan aan de slag als zelfstandig ondernemer. Ook kun je na het volgen van de opleiding gaan werken bij bijvoorbeeld boomverzorgings- of hoveniersbedrijven, een adviesbureau of bij Staatsbosbeheer.

De opleiding

Tijdens je opleiding ga je gemiddeld 1 dag per week naar school. De rest van de dagen werk je in de praktijk bij een leerbedrijf.

Wanneer start de opleiding?

De opleiding start in september 2018.

Examen

Na het volgen van de opleiding kun je je aanmelden voor het examen ‘European Treeworker’. Bij een positieve uitslag ontvang je het internationaal erkende certificaat. Zo is het ETW-certificaat bij overheidsorganisaties vaak een vereiste om aan de slag te gaan.

Toelatingsvoorwaarden

Je kunt starten met de ETW opleiding wanneer je minimaal in het bezit bent van een:

  • VMBO diploma (kader)
  • overgangsbewijs van HAVO 3 naar HAVO 4
  • MBO niveau 2 diploma in de groene sector
Aanmelden
Voer hier je gegevens in om je aan te melden.
v
Publicatiedatum 5 juli 2018
Wil je meer weten? Bel mij gerust!
Alex de Jong
Branchemanager Groen
Vestiging: Groningen