Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen

VIAG VOP G-assistent

Evenement informatie

DatumStart frequent, meld je aan

Plaats

Een VIAG VOP G-assistent is direct verantwoordelijk van een aantal beperkte gastechnische werkzaamheden (BGW), niet gas technische werkzaamheden (NGW) en de bijbehorende veiligheidsmaatregelen. Als assistent van een AVP mag een VOP ook alle activiteiten uitvoeren die deze AVP mag uitvoeren. Dit mag alleen als het niet wordt uitgesloten in de VWI en als de WV hiervoor opdracht heeft gegeven. Je mag alleen assisteren en daarnaast enkele specifieke werkzaamheden zelfstandig uitvoeren (bijvoorbeeld grondafsluiters controleren). Je mag de hoofdkraan in aansluitingen dichtdraaien en toezicht houden.

Inhoud van de opleiding 

VIAG theorie boek (Veiligheidsinstructies Aard Gas) + bijlagen voor de energiebedrijven (Netbeheer Nederland) en VWI’s (veiligheidswerkinstructie). O.a. begrippen, aanwijzingenstructuur, definities en afkortingen, gastechnische werkzaamheden en veilige bedrijfsvoering worden besproken. VWI's behorende bij de bevoegdheid, opbouw wordt besproken en aandachtspunten worden benoemd.

Waar kun jij werken?

  • Infrabedrijven
  • Aannemersbedrijven

Praktische informatie

Je volgt opleiding i.c.m. een BHV certificaat. Zonder het BHV certificaat zal er geen aanwijzing worden afgegeven door de hoofdaannemer en derhalve niet geldig.

Minimale toelatingseisen

Voor toelating tot deze opleiding (dit examen) zijn geen vakopleidingen vereist. 

Wanneer start de opleiding?

De opleiding kan bij voorkeur elke week worden behaald van maandag tot en met donderdag. 

Examen

Het examen bestaat uit 14 examenvragen. De voorbereiding op het examen bestaat uit een thuisstudie, je ontvangt van ons een studieboek met oefenexamenvragen. In sommige situaties (bijvoorbeeld bij geringe ervaring in het grondwerk) kunnen we ook kiezen voor een dagopleiding met aansluitend het examen.

Aanmelden
Voer hier je gegevens in om je aan te melden.
v
Publicatiedatum 24 mei 2019
Wil je meer weten? Bel mij gerust!
Arjan Scholtens
Projectmanager Infra
Vestiging: Groningen