Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen

Ook oudere (55+) technici zijn bij ons meer dan welkom!

Onterecht vooroordeel

Allereerst willen we hier even een onterecht vooroordeel uit de wereld helpen. Namelijk, dat oudere werknemers niet meer interessant zijn om bij bedrijven ingezet te worden. Dat ze niet vitaal genoeg zijn, het werk niet meer aankunnen… noem maar op. In onze ogen echt onzin! Wij zien dagelijks dat juist medewerkers die al wat meer op leeftijd zijn, enorme toegevoegde waarde hebben voor onze klanten. De oudere vakmensen hebben veel ervaring, kennen de kneepjes van het vak en ze zijn vaak een belangrijke steun en toeverlaat voor jongere collega’s. Niet voor niets werkt Prima graag met technici die al een paar jaartjes langer meedraaien.


Een voorbeeld uit de praktijk

Neem nu Siepko Scheper uit Slochteren. Siepko is 65 jaar en werkt al sinds maart 2010 met veel plezier en naar volle tevredenheid van iedereen bij opdrachtgevers van Prima. Een mooi voorbeeld uit de praktijk, dat aantoont hoe waardevol oudere vakmensen kunnen zijn.

Siepko heeft flink wat kennis en ervaring als bagage. Ongeveer 50 jaar geleden begon hij als elektromonteur in storing en onderhoud in de woningbouw, nadat hij op aanraden van zijn ouders een opleiding op een arbeidsschool voor metaal en installatie had gevolgd. Met veel enthousiasme ging hij aan de slag.

Maar, het zat Siepko niet echt mee. Als jonge twintiger kreeg hij bij zijn tweede werkgever een zwaar ongeluk. Hij viel tijdens het werk van 6 meter hoog naar beneden. De gevolgen waren zo ernstig dat hij volledig afgekeurd thuis kwam te zitten.

Gelukkig is Siepko niet iemand die bij de pakken neer gaat zitten. Met veel doorzettingsvermogen ging hij toch weer aan de slag. Hij werkte daarna bij verschillende bedrijven en in verschillende functies. En bij één van zijn werkgevers groeide hij door naar de functie van afdelingshoofd productie. Dit deed hij 10 jaar. Vervolgens kwam hij in vaste dienst bij een installatiebedrijf.

Helaas raakte het bedrijf in zwaar weer en 80% van de werknemers werd ontslagen. Waaronder Siepko. Hij was toen 59 jaar. Tja, wat nu? Eigenlijk had hij weinig hoop dat hij, hoe graag hij ook wilde, ooit nog aan het werk zou komen.

Totdat Siepko in contact kwam met Prima Personeel. Het klikte direct en hij werkt nu ruim 6 jaar via Prima. Officieel is Siepko inmiddels met pensioen. Maar hij is - naar eigen zeggen - nog lang niet uitgewerkt. Tot 31 december van dit jaar wordt hij nog door Prima ingezet. En daarna kijkt hij of hij her en der wat klusjes kan doen. Omdat Siepko veel doet om fit te blijven, is dit fysiek in ieder geval geen enkel probleem.

Siepko over Prima Personeel

“Ik werk nog steeds met veel plezier bij Prima. Prettige mensen en mooie klanten. Wat ik vooral fijn vind, is dat er heel goed naar je geluisterd wordt. En dat iedereen echt zijn best doet opdrachten bij klanten te vinden die goed bij je passen. Bovendien is bij Prima alles perfect geregeld. Dit alles motiveert mij om voorlopig nog even lekker aan de slag te blijven.”

Prima Personeel over Siepko

“Siepko behoort tot de beste monteurs die wij aan het werk hebben. Hij is fit, wordt overal gewaardeerd vanwege zijn kwaliteiten, hij kan goed in groepen werken en hij heeft leidinggevende capaciteiten. Hij geeft vaak tips aan zowel jongere als aan meer ervaren collega’s. Je merkt dat hij enorm veel ervaring heeft en dat hij weet waarover hij praat. Dat is echt een belangrijk voordeel van een werknemer die al wat ouder is. We zijn blij dat Siepko, ook na zijn pensioen, bij ons wil blijven werken.”

Ben jij net als Siepko al wat ouder, maar wil je ook leuk werk bij mooie klanten?

Bij Prima Personeel ben je van harte welkom. Neem nu contact met ons op en we kijken samen welk werk het beste bij je past. Ook met oudere vakmensen maken wij graag kennis! Een open sollicitatie sturen mag ook.

Publicatiedatum 24 oktober 2016
Meer weten?
Leon Hut
Projectmanager Installatie

Meer actualiteit