Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen

Prima Personeel zoekt Old School Talents tijdens Old School Event op 17 januari

Vanuit de overtuiging dat je nooit te oud bent om te leren, organiseert Prima Personeel op 17 januari 2018 het Old School Event; een speciale middag voor werkzoekenden vanaf een jaar of veertig, die toe zijn aan een nieuwe, positieve uitdaging in hun carrière. De aanleiding van het evenement zijn de groeiende tekorten in de techniek en het toenemend aantal ‘Old School Talents’ dat thuis zit.

Old School Talents


Old School Talents is een door Prima Personeel gehanteerde term voor mensen die vroeger in de techniek zijn opgeleid, maar in hun werkende leven een ander pad hebben gekozen. Denk aan de LTS’er die een administratieve functie is gaan bekleden of de MTS’er die uiteindelijk in de print- en drukwereld is terecht gekomen. Frank Schieving, vestigingsmanager van Prima Personeel in Groningen, vertelt: “Maar ook mensen die thuis in een mum van tijd een stopcontact hebben aangelegd of zelf hun complete huis verven, maar niet de juiste papieren hebben om dit soort werkzaamheden voor een werkgever uit te voeren, behoren tot onze doelgroep. Ik omschrijf deze groep ook wel eens als de mensen die nog weten hoe je een huis moet bouwen. We merken dat heel veel talenten met zo’n profiel thuis zitten en niet (meer) aan een baan komen. Dat terwijl er in uiteenlopende branches ontzettend veel behoefte is aan technisch personeel.”

Laagdrempelige bij- of omscholing


Tijdens het Old School Event biedt Prima Personeel deze groep werkzoekenden de kans om in contact te komen met opleiders en werkgevers. Door middel van bij- of omscholing wil het uitzendbureau mensen de mogelijkheid bieden om aan de slag te gaan in de installatietechniek, de bouw, de metaal-, groen-, of infrasector. Ook en juist als ze in het verleden iets heel anders hebben gedaan. Frank legt uit: “Het evenement is echt bedoeld voor de ‘Old School Talents’; mensen die affiniteit hebben met techniek, in de breedste zin van het woord. We bieden deze mensen een opleiding, cursus of workshop aan waarmee ze zich op een laagdrempelige manier kunnen om- of bijscholen.”

Het idee is dat Prima Personeel de opleiding en / of cursus van de kandidaat betaalt. Daarbij kan het gaan om een opleiding voor een bepaalde tijd, maar in veel gevallen volstaat een cursus van een dag al. “Voor sommige banen heb je slechts een VCA-certificaat nodig om aan de slag te kunnen. Dat certificaat is binnen twee cursusdagen behaald. Een kleine tijdsinvestering zorgt dan ineens voor veel meer kansen op de arbeidsmarkt.”, legt Frank uit. Ook mensen die zelf een leuke vacature in de techniek hebben gezien, maar niet weten wat ze moeten doen om in aanmerking te komen voor de functie, zijn welkom. “Prima Personeel kan je helpen bij het vinden van de juiste scholing, zodat je meer kans maakt.”

Loyaal, betrokken en flexibel


Het doel van het evenement is dat bezoekers op 17 januari met iets concreets de deur uitgaan; een aanmelding voor een opleiding of misschien zelfs een sollicitatiegesprek. Een secundaire doelstelling is om de vooroordelen over ‘Old School Talents’ weg te nemen. Om die reden steunen de gemeente Groningen en het UWV het Old School Event én is John de Wolf, oud-profvoetballer en voetbaltrainer, een van de sprekers op 17 januari aanstaande. De Wolf is door het Ministerie van Sociale Zaken aangewezen als 50+-ambassadeur. Hij hoort regelmatig de bezwaren die werkgevers aanvoeren om iemand ouder dan veertig aan te nemen. Frank: “Terwijl je tegenwoordig vaak hoort dat vijftig het nieuwe dertig is. Deze mensen hebben, naast dat ze een bak kennis en ervaring meebrengen, vaak ook nog eens een geweldige werkethos. Old School Talents zijn loyaal naar hun werkgever en zijn minder vaak ziek dan hun jongere collega’s. Veel feestjes in de weekenden, zieke kinderen of blessures van sportwedstrijden behoren voor Old School Talents vaak tot het verleden. Bovendien zijn deze mensen flexibel, doordat er geen zorg meer is voor kleine kinderen.”

Professionals


Naast de werkzoekenden zijn ook de mensen die al een baan in de techniek hebben, maar graag een stapje hoger willen zetten, welkom op het Old School Event. “Voor sommigen wordt het werk fysiek te zwaar, anderen zijn toe aan een nieuwe uitdaging. Voor die mensen zijn er talloze opleidingsmogelijkheden.”
De opleidingen worden onder andere aangeboden vanuit de eigen vakschool TSH, het Alfa College en Alcony opleidingen. Deze opleiders zijn, evenals diverse werkgevers, op 17 januari bij het evenement aanwezig.
Publicatiedatum 1 december 2017

Meer actualiteit