Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen

Vind een baan die bij jou past en waar jij blij van wordt!

Ben jij op zoek naar een baan? En heb je geen idee hoe je met solliciteren moet beginnen? Met deze handige tips helpen wij jou met jouw zoektocht naar de ideale baan.

Tip 1: Bepaal waar jouw talent ligt

Hoe kom je erachter waar jouw talent ligt? Dat kan best lastig zijn. Toch zijn er veel manieren om erachter te komen waar jij goed in bent. Vraag in je omgeving hoe jij wordt gezien en welke unieke eigenschappen jij bezit. Het zal je verbazen wat anderen over jou kunnen vertellen.

Tip 2: Waar word jij blij van?

Een goed begin is het halve werk. Wanneer je weet waar je goed in bent, is het aan jou om te bepalen wat je leuk vindt om te doen. Heb jij nog niet de juiste kennis of ervaring voor de door jou gekozen werkzaamheden? Dan hebben wij daar genoeg oplossingen voor! Elk team binnen Prima biedt opleidingen en cursussen aan om jouw kennis te verbreden.

Tip 3: Wees jezelf

Heb je het vakgebied gevonden waarin jij graag wilt werken? Meld je dan aan op vakman.prima.nl. Je eerste indruk maak je wanneer je je aanmeldt. Zorg er daarom voor dat je een positieve indruk achterlaat. Dit kun je op verschillende manieren doen:

  • Houd je CV kort en krachtig
    Ook al heb je veel werkervaring opgedaan in de afgelopen jaren, je kunt niet alles opsommen. Je kunt er wel voor zorgen dat je voldoende informatie geeft. Vermeld op je CV relevante werkervaring voor het vakgebied waarin jij aan de slag wilt, dit kun je eenvoudig doen door te werken met steekwoorden. Te veel tekst schrikt af. Houd je CV daarom overzichtelijk en op één A4.
  • Een intro met persoonlijke informatie
    Naast opleidingen en werkervaringen is het voor de recruiter ook prettig wanneer jij hebt nagedacht over je persoonlijke eigenschappen. Vermeld daarom op je CV een inleidende tekst over jezelf. Denk hierbij aan karaktereigenschappen, hobby’s en jouw motivatie om aan het werk te gaan.
  • Kers op de taart: een portretfoto
    Met een foto op je CV is jouw sollicitatie niet meer te missen! Een foto blijft namelijk beter hangen dan tekst. Bedenk wel goed of de foto gepast is. Een foto van een leuke avond in de kroeg met een glas bier in je hand of een foto van je strandvakantie is niet geschikt voor op je CV.

Tip 4: Leg de lat niet te hoog

Wanneer je op zoek bent naar een baan die bij je past, begint dat eigenlijk gewoon met solliciteren. Je eerste gesprek bij Prima heb je met een van onze branchegespecialiseerde projectmanagers die alle ins en outs van jouw vakgebied kennen. Met hen bekijk je welke mogelijkheden er zijn om voor Prima aan de slag te gaan.

‘Als de sollicitant enthousiast is, zich op zijn of haar gemak voelt en goed kan verwoorden waar hij of zij goed in is, geeft dat mij een geruststelling. Dan weet ik dat het wel goed komt als ik hem of haar uitzend.’

– Projectmanager Horeca/Winkel

Past de baan die jij in gedachten had toch niet bij je? Geen nood! Er zijn genoeg andere functies waar jij ongetwijfeld je talent in kwijt kunt.

Prima helpt jou graag met het vinden van jouw ideale baan, kom gerust eens langs!

Publicatiedatum 7 maart 2017

Meer actualiteit