×Actief Techniek Prima Personeel gaat vanaf 1 januari 2020 verder onder de naam Actief Techniek.
Lees meer
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen

Old School Event een groot succes

Op woensdag 17 januari 2018 was het eindelijk zover; het Old School Event vond plaats! Onder het motto “Je bent nooit te oud om te leren” stonden projectmanagers van Prima Personeel, de gemeente, het UWV en diverse opdrachtgevers en opleiders klaar om met de oudere werkzoekende in gesprek te gaan over de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Met een opkomst van ruim 200 werkzoekenden was het event een groot succes!

Het event

Frank Schieving, vestigingsmanager van Prima Personeel in Groningen, vertelt: “Het idee om dit event op te richten is ontstaan doordat de krapte op de arbeidsmarkt steeds groter wordt en er nog veel oudere werknemers werkloos zijn. Zonde, dus hebben we samen met een projectteam het Old School Event opgezet”.

In een mum van tijd pikten diverse regionale media het event op en de aanmeldingen stroomden binnen.

Het event werd afgetrapt door wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA). Hij stak iedere aanwezige een hart onder de riem door te spreken over de kansen die er op de arbeidsmarkt liggen voor de oudere werkzoekende. Oud-profvoetballer John de Wolf was spreker en motivator op het event: “We moesten gaan kijken of het concept aansloeg en of er wel mensen op af kwamen. Maar er zijn ruim 200 werkzoekenden aanwezig en iedereen is erg enthousiast”.
Na de gezamenlijke aftrap was het tijd voor het echte werk: netwerken. Werkzoekenden, werkgevers en opleiders spraken elkaar over openstaande vacatures, opleidingsmogelijkheden en de krapte op de arbeidsmarkt. John de Wolf: “Het is een grote doelgroep, deze mensen hebben aandacht nodig en als je aandacht geeft dan komen ze graag naar je toe”.

Successen

Twee werkdagen na het event startte de eerste kandidaat met een nieuwe uitdaging! Daarnaast zijn er sollicitatiegesprekken ingepland en wordt er in samenwerking met opdrachtgevers en opleiders gesproken over bij- en omscholingstrajecten voor banen in de bouw, techniek of groenvoorziening.

Kortom, een zeer succesvol event voor de oudere werkzoekende!

Publicatiedatum 24 januari 2018

Meer actualiteit