Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen

Old School Talent groenmedewerker Meint

Even voorstellen 

In aanloop naar het Old School Event op 17 januari 2018 stellen wij graag onze Old School Talents voor. Vakmannen waar wij trots op zijn. Vandaag Meint Tempel. Alex de Jong en Eline de Vries, projectmanagers van Prima Groen Personeel, hebben Meint leren kennen als een betrouwbare medewerker. "Je kunt op hem bouwen, hij is altijd vrolijk en erg leergierig. Elke plaatsing levert een positieve referentie op; een groot compliment voor Meint." 

Meint, je bent één van de groenmedewerkers van Prima Personeel die pas op latere leeftijd voor het Groen heeft gekozen. Hoe ben je er op gekomen om hier alsnog voor te kiezen?


Ik heb jarenlang als buschauffeur gewerkt en toen dat stopte wilde ik liever niet thuis zetten. Ik heb altijd al grote passie voor het groen gehad. Daardoor ik ben gaan kijken naar de mogelijkheden. Als vrijwilliger ben ik bij het Landschapsbeheer gaan werken. Al gauw kwam ik erachter dat ik van mijn hobby mijn werk wilde maken en heb ik een contract gekregen van 32 uur per week bij het Landschapsbeheer.

Wat zijn je ervaringen tot nu toe bij Prima Personeel en wat heeft het je gebracht?


Ik ben nu bijna 2 jaar aan het werk voor Prima Personeel. Zij bieden mij diverse werkzaamheden bij verschillende opdrachtgevers. Vanuit Prima Personeel wordt er goed gekeken naar mijn kennis en kunde en wordt er rekening gehouden met de zwaarte van de klus. Dankzij Prima Personeel werk ik met veel plezier in het groen.

Hoe ervaar je het werken in het groen tot nu toe?


Het werk in het Groen bevalt mij tot nu toe zeer goed. Ik heb het erg naar mijn zin en qua fysieke belasting kan ik het werk tot nu toe goed aan. Het is natuurlijk wel afhankelijk op welke klus ik word ingezet. Zo kan ik de werkzaamheden op een zitmaaier goed aan, maar zullen aanlegwerkzaamheden wat zwaarder voor mij zijn. Gelukkig denkt Prima Personeel goed mee om geschikte werkzaamheden voor mij te vinden.

In het verleden heb jij wel cursussen gevolgd naast je werk. Hoe heb jij dit destijds ervaren?


Om mijn kennis verder te vergroten heb ik in het verleden diverse cursussen gevolgd. Dit was nodig om uiteindelijk voldoende kennis te vergaren, zodat ik mijn vak op de juiste manier kon uitvoeren. Ik heb dit destijds als zeer prettig ervaren, omdat de cursussen slechts een aantal dagen in beslag nemen. Op deze manier is het goed te combineren met je werkzaamheden.

Hoe zie jij de komende jaren je carrière voor in het groen?


Goed, ik verwacht dat ik de komende jaren nog bij Prima Personeel werkzaam ben in de Groensector. Zo lang ik fit blijf voorzie ik hier geen problemen in. Het is erg prettig om buiten fysiek bezig te zijn, dit houdt mij jong!

Wil je leeftijdsgenoten nog iets meegeven over de mogelijkheden?


Schroom niet om het avontuur aan te gaan als je interesse hebt in het Groen. De kennis die je bezit kun je uitbreiden door het volgen van cursussen. Het is belangrijk dat je voor jezelf goed nagaat wat je wilt en wat je fysieke belastbaarheid is.
Publicatiedatum 20 december 2017

Meer actualiteit