Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen

Old School Talent rupskraanmachinist Piet

Even voorstellen 

In aanloop naar het Old School Event op 17 januari 2018 stellen wij graag onze Old School Talents voor. Vakmannen waar wij trots op zijn. Vandaag rupskraanmachinist Piet Hilbrants, een echte oude rot in het vak aldus Arjan Scholtens van Prima Infra Personeel. "Het is een rustige man die zijn werk op de rupskraan met zorg uitvoert. Hij is prettig in de omgang en op Piet kun je altijd rekenen." 

Piet, je bent één van de Rupskraanmachinisten die op latere leeftijd voor Prima Personeel is gaan werken. Hoe ben je bij Prima Personeel terecht gekomen?


Ik stond al enige tijd ingeschreven bij andere uitzendbureaus maar zij hadden geen werk voor mij. Op een dag reed ik langs het kantoor in Groningen en zag Prima Personeel op de gevel staan.
“Daar kan ik mij inschrijven voor werk”, dacht ik. Na mijn inschrijving was er regelmatig contact en na een aantal maanden was er toch een mooie kans om als Rupskraanmachinist aan de slag te gaan. Inmiddels werkt ik nu al meer dan acht maanden voor Prima Personeel.

Via Prima werk je nu zo’n acht maanden. Wat zijn je ervaringen tot nu toe en wat heeft dit je gebracht?


Het was fijn om weer in het grondverzet aan de slag te kunnen na lang thuis te hebben gezeten. Het werk was voor langere tijd en dat kon ik waarderen. Ik zit bij Prima Personeel erg goed op mijn plek. Daarnaast is het loon altijd op tijd en beter in vergelijking met andere uitzendbureaus. Ook het feit dat Stephan en Arjan al een paar keer op werkplekbezoek zijn geweest zegt genoeg.

Hoe lang zat je al bij huis voor dat je bij Prima ging werken? En had je begin dit jaar nog gedacht dat je zou werken als rupskraanmachinist?


Ik heb behoorlijk lang in de bijstand gezeten en had er, ondanks zelf actief op zoek te zijn geweest naar werk, ook niet meer op gerekend dat ik dit jaar nog aan slag kon als kraanmachinist. De hoop was wel even ver te zoeken.

Hoe ervaar je het werk als rupskraanmachinist qua fysieke belasting en werkdruk? Hoe ziet een dag als rupskraanmachinist eruit?


Het werk als Rupskraanmachnist is soms best een eenzaam beroep. Helemaal nu er hedentendage veel met GPS wordt gewerkt. Hierdoor is er minder contact met collega’s en/of voorman/uitvoerder. Fysiek is het geen zwaar werk, maar je zit wel veel in de kraan en daardoor ben je soms wel wat stijf. Het ene moment is het drukker dan het andere moment, maar over het algemeen is het goed vol te houden. Je moet inzicht hebben in de werkzaamheden, gevoel voor de kraan en ervaring in het grondverzet. Je moet bijvoorbeeld de grondlagen kunnen herkennen (klei, zand of leem).

Hoe zie jij de komende jaren voor je in de GWW?


Geen idee hoe lang ik nog aan het werk kan in de GWW. Dit jaar misschien niet meer maar volgend jaar weer volop aan de bak als het aan mij ligt. Ik kan namelijk ook als mobiele- of minikraanmachinist aan het werk, daardoor ben ik breed inzetbaar. Zolang ik plezier heb in mijn werk ga ik door.

Wil je leeftijdsgenoten nog iets meegeven?


Je moet blijven proberen en keihard werken als je aan de slag kan. Je moet je nooit beter voordoen dan je bent. Ik spreek uit ervaring en heb vaak meegemaakt dat een ‘goede kraanmachinist’ al binnen een paar uur weer kon vertrekken omdat hij geen ‘feeling’ had met de kraan. Kortom; blijf eerlijk over je eigen kennis en kunde.
Publicatiedatum 2 januari 2018

Meer actualiteit