Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen

Landelijk VCA event een groot succes!

Na weken van voorbereiding was het op dinsdag 1 mei “De dag van de arbeid” eindelijk zover. Prima Personeel streed mee voor betere arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden! Hoe? We organiseerden een VCA Examendag op al onze vestigingen. We boden in totaal 300 gemotiveerde werkzoekenden de mogelijkheid om gratis hun VCA certificaat te behalen. En met succes! Nederland heeft er weer een hoop VCA gecertificeerden bij!

Landelijke VCA Dag

Jos, projectmanager vestiging Groningen: “In de markt is er een grote vraag naar technisch personeel. Ook is er nog steeds een enorm aantal werkzoekenden. Vanuit 7 verschillende Prima locaties is een projectteam ontstaan die dit evenement tot een succes heeft gebracht. We hebben veel mensen blij gemaakt met een gratis VCA examen en we hopen dat we op deze manier vraag en aanbod wat dichter bij elkaar hebben gebracht”.

Jules, projectmanager vestiging Schiedam: “Wij werken al een geruime tijd samen met Pontifex. Het is de grootste en meest flexibele partij als het gaat om VCA certificaten behalen. Na overleg hebben we besloten dat Pontifex op elke vestiging van Prima examens wilde afnemen. Ze hebben ons van begin tot eind met de organisatie geholpen. Mede door hen was de dag zo’n groot succes”.

Jos: “Na afloop van het event heeft elke afdeling vacatures aan de deelnemers meegegeven, zodat iedereen snel een passende werkplek kan vinden”.

Waarom investeren in VCA certificaten?

Met het behaalde VCA certificaat hebben werkzoekenden meer kans op een baan. Werkgevers stellen namelijk vaak – terecht – de harde eis dat (potentiële) medewerkers tenminste over een VCA-certificaat moeten beschikken om aan de slag te kunnen. Met het behalen van je VCA toon je aan dat je in staat bent om onveilige situaties te herkennen en ernaar te handelen.

Aan de slag!

“Met het enorme netwerk van Prima Personeel zijn er honderden aanmeldingen gegenereerd. Er zijn uiteindelijk 300 kandidaten ingeloot om deel te nemen. Nu is het doel zo veel mogelijk mensen aan het werk te krijgen” zegt Jos. 

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe uitdaging of wil jij je juist laten omscholen? Dan ben je bij Prima aan het juiste adres! Neem snel contact op met één van onze projectmanagers om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Publicatiedatum 2 mei 2018

Meer actualiteit