×Actief Techniek Prima Personeel gaat vanaf 1 januari 2020 verder onder de naam Actief Techniek.
Lees meer
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen

Prima Personeel organiseert kosteloze schildersopleiding

2 januari 2019 is het zover! Prima Personeel organiseert voor het vijfde jaar op rij een Prima Schildersopleiding. Na succesvolle opleidingsjaren op het hoofdkantoor in Groningen, gooit Prima het aankomend jaar over een andere boeg. Op de arbeidsmarkt is een groot tekort aan schilders en daarom verzorgt de organisatie een Prima Schildersopleiding op maar liefst drie locaties: Groningen, Leeuwarden en Emmen.

De opleiding

Het opleidingstraject duurt in totaal een jaar. De eerste 12 weken van de opleiding doen leerlingen de basiskennis van het schildersvak op door praktijk- en theorielessen van een erkende leermeester te volgen. Ze krijgen vijf dagen per week les in één van de werkplaatsen van Prima Personeel. Marloes Ten Kate, Branchemanager Schilders: “De leermeester gaat je écht alles leren. Denk hierbij aan het vouwen van je schuurpapier tot het afleveren van mooi schilderwerk”. De leerlingen gaan werken op een gaaf project om hun opgedane kennis in de praktijk te brengen. Daarna gaan ze 12 weken stagelopen bij één van de erkende leerbedrijven uit het netwerk van Prima Personeel.

Deelname en toekomstperspectief

De Schildersopleiding is er voor mensen die op zoek zijn naar een andere uitdaging in hun carrière. Iedereen kan deelnemen aan de opleiding. Marloes: “Het gaat erom dat je het leuk vindt om schilder te worden en gemotiveerd bent. Dat is voor ons het belangrijkste”. Er is ontzettend veel vraag naar vakkrachten die de basiskennis van het schildersvak kennen. Daarom is deze opleiding door Prima Personeel, TSH Vakopleidingen en gerenommeerde schildersbedrijven ontwikkeld. Marloes: “Als deelnemer beschik je na de opleiding over de gevraagde vakkennis en kun je gegarandeerd aan het werk. Daarom bieden wij je ook direct een arbeidsovereenkomst van een half jaar aan”.

Geen kosten

Aan het volgen van de Prima Schildersopleiding zijn geen kosten verbonden. Daarnaast faciliteert Prima Personeel in werkkleding en worden reiskosten vergoed. Ook is het mogelijk om naast de opleiding aanvullende en verdiepende cursussen te volgen. “Heb je bijvoorbeeld je VCA (veiligheidsdiploma) nog niet? Dan zorgen we snel dat je deze behaalt” vertelt Marloes.

Meer informatie en aanmelden

Heb jij altijd al schilder willen worden en ben jij opzoek naar een nieuwe uitdaging in 2019? Meld je dan snel aan op www.prima.nl/schildersopleiding of vraag bij één van de deelnemende vestigingen naar mogelijkheden.

Publicatiedatum 24 september 2018
Meer weten?
Marloes Schuiling
Branchemanager Schilders
Vestiging: Emmen

Meer actualiteit