×Actief Techniek Prima Personeel gaat vanaf 1 januari 2020 verder onder de naam Actief Techniek.
Lees meer
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen

Samen strijden voor een VCA diploma

1 mei is de Dag van de Arbeid. Al sinds 1890 wordt op deze bijzondere dag in heel de wereld gestreden voor betere arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden. Prima Personeel strijdt mee! Hoe? Door op 1 mei een VCA Examendag te organiseren waar jij gratis je VCA-certificaat kunt halen. Zo dragen we bij aan een veilige werkomgeving én verlagen we de drempel naar werk voor werkzoekenden. Jij krijgt op een unieke manier de kans om jouw meerwaarde voor werkgevers te ontwikkelen én te laten zien!

Gaten dichten

“Er zitten nog zoveel mensen zonder werk.”, verzucht Frank Schieving, vestigingsmanager van Prima Personeel in Groningen. “Terwijl deze mensen vaak met een minimale investering van maximale meerwaarde kunnen zijn op de arbeidsmarkt.” Veel werkzoekenden hebben, meestal zonder het te weten, kwaliteiten die ze heel goed kunnen benutten. Vooral in sectoren waar op dit moment grote tekorten zijn. Denk aan de voormalig conciërge die thuis zijn complete huis verbouwt, maar niet meer in zijn oude vak aan de bak komt. Of de administratief medewerker die maar geen werk kan vinden in zijn eigen vakgebied, maar ook heel goed is in schilderen. “Deze mensen willen wij weer aan het werk helpen door barrières weg te nemen. Zo doen we iets aan dat vreemde gat tussen het groot aantal werklozen enerzijds en de problematische tekorten op de arbeidsmarkt anderzijds. ”

VCA-bewijs = toegang tot werk

In de bouw-, techniek-, en groenbranche zijn die tekorten namelijk groot en staat men te springen om gekwalificeerd personeel. “Tegelijkertijd hanteren veel werkgevers – terecht – de harde eis dat (potentiële) medewerkers tenminste over een VCA-certificaat moeten beschikken om aan de slag te kunnen.”, legt Frank uit. Het VCA-certificaat is een algemeen veiligheidsdiploma waarmee je aantoont dat je in staat bent onveilige situaties te herkennen en ernaar te handelen. “Een kleine tijdsinvestering zorgt dan ineens voor veel meer kansen op de arbeidsmarkt.”, legt Frank uit. “Daarom investeren we graag in gemotiveerde werkzoekenden die bereid zijn om zich te laten bijscholen op het gebied van VCA”. Prima Personeel betaalt het examen; het enige wat jij hoeft te doen is tijd investeren. Ook zzp’ers of mensen die al werk hebben en van wie het certificaat binnenkort verloopt, mogen zich opgeven voor de Prima VCA-examendag. 

Op zoek naar mogelijkheden
Prima Personeel zoekt voortdurend naar creatieve manieren om mensen zonder werk weer aan de slag te helpen. “Zo organiseerden we onlangs bijvoorbeeld het Old School Talents event.”, vertelt Frank. “Een middag waarop oudere werkzoekenden de kans kregen om in contact te komen met opleiders en werkgevers.” Was er een match, dan betaalde Prima Personeel de kosten die nodig zijn voor om- of bijscholing. Op het Old School event bleek dat het VCA-certificaat voor veel werkzoekenden de sleutel vormt tot een baan. Dat bracht Prima Personeel op het idee om een speciale, landelijke Prima VCA-examendag te organiseren. 

Landelijke examendag

Wil je kans maken op één van de 300 gratis VCA-examenplekken ter waarde van € 75,-? Meld je dan snel aan voor de landelijke VCA Examendag op 1 mei aanstaande via www.prima.nl/vca. Alle vestigingen van Prima Personeel doen mee, zodat jij het VCA-examen kunt afleggen in een vestiging bij jou in de buurt. Heb je het examen gehaald? Dan gaan we graag met je in gesprek om samen met jou op zoek te gaan naar een geschikte baan in de techniek-, bouw- of groensector!

Publicatiedatum 29 maart 2018

Meer actualiteit