Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen

Vakkracht aan het woord: Andreas - Grondwerker in de GWW

Even voorstellen

Op 25 februari 2019 start voor het eerst de Prima Opleiding Assistent Infra/Groen. Daarom stellen wij je voor aan onze vakkracht Andreas, zodat je een goed beeld krijgt van wat werken in de GWW inhoudt. 

Andreas, je werkt inmiddels al een tijd voor onze afdeling Infra in Emmen. Hoe ben jij bij Prima terecht gekomen? 

Een bekende van mij werkte via Prima en raadde mij aan om me in te schrijven. Ik was al een tijd op zoek naar een baan en zat in de bijstand. Wekelijks kwam ik bij Léon, projectmanager Infra, langs en uiteindelijk ben ik aan de slag gegaan bij Jaap Eefting. 

Je werkt inmiddels meer dan een jaar voor Prima. Hoe ziet je werkdag eruit als grondwerker?

Haha, nu nat en koud! Ik werk buiten onder alle weersomstandigheden. Daarnaast heb ik contact met ervaren collega’s in de GWW. Ik ben aan het werk als grondwerker en als minikraanmachinist, de werkzaamheden die ik verricht zijn; water-, gas en elektrische leidingen vervangen en aanleggen. Bestratingen herstellen, raketteren en de minikraanmachinist assisteren.

Wat zijn je ervaringen tot nu toe bij Prima en wat heeft dit je gebracht?

Ik heb vast werk en dagelijkse regelmaat. Ik werk met directe collega’s en maak deel uit van een team. Ik ben weer onder de mensen en heb betere dagelijkse structuur. Via Prima Personeel heb ik diverse certificaten behaald die voor het werk van groot belang zijn, zoals; VIAG VOP G-assistent, VOP BEI, hygiënisch werken met water en veilig werken met asbestcementleidingen.

Hoe lang ben je al werkzaam in de GWW?

Vanaf mijn vijftiende werkte ik bij mijn oom. Hij had een bestratingsbedrijf en daar hielp ik mee met bestrating leggen. Zo ben ik in de GWW terecht gekomen. Ik houd van de afwisseling, de ene dag hier en de andere dag ergens anders.

Hoe zie jij de komende jaren voor je in de GWW?

Ik hoop dat ik meer op de minikraan aan het werk kan komen. Momenteel werk ik het meest als grondwerker. Het werken als machinist vind ik het mooist! 

Wat vind je het mooiste aan jouw vak?
Als de bewoners een kop koffie brengen als we aan het werk zijn. Dat is een teken van waardering. Het buiten werken past goed bij mij. Door mijn directe collega leer ik veel over aansluitingen en alles wat erbij komt kijken. 

Wil jij ook werken in de GWW? Meld je dan aan voor onze opleiding in de Infrabranche!

Publicatiedatum 12 december 2018
Meer weten?
Leon Niehof
Projectmanager Infra
Vestiging: Emmen

Meer actualiteit