Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen

Vakkracht aan het woord: Mike - Groenmedewerker

"Ik heb veel geleerd tijdens de opleiding. Zowel de theorie- als de praktijklessen waren erg goed. In korte tijd leer je veel op het gebied van groen en infra."

Voorheen werkte Mike als chauffeur. Na jaren dit werk gedaan te hebben was hij toe aan een nieuwe uitdaging. In februari heeft hij de opleiding ‘Assistent Infra/Groen’ gevolgd bij Prima Personeel. Inmiddels is hij aan het werk in het groen. Wij gingen bij hem langs om te kijken hoe het hem bevalt.

“Ik heb jaren gewerkt in de vervoerssector en wilde graag een switch maken. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en kwam de opleiding ‘Assistent Infra/Groen’ tegen bij Prima Personeel.” Mike is in zijn vrije tijd veel in zijn eigen tuin bezig. Dit vindt hij leuk om te doen en wilde daarom graag verder in het groen.


Opleiding

De drieweekse opleiding ‘Assistent Infra/Groen’ leidt cursisten in de basis op om te werken in de infra- of groensector. Tijdens de opleiding komen er verschillende facetten aan bod. “Ik vond het een leuke en informatieve opleiding, ik heb veel geleerd. Zowel de theorie- als praktijklessen waren erg goed. In korte tijd leer je veel op het gebied van groen en infra. Ook vond ik het leuk dat we les kregen van opdrachtgevers uit het werkveld. Die namen zelf instrumenten mee waar je dan mee mocht oefenen. Ze gaven ondertussen tips over het gebruik ervan en zo leerde je vrij vlot hoe je het materiaal hoort te gebruiken.”


Werken in de buitenlucht

“Gezien mijn interesses heb ik uiteindelijk gekozen om verder te gaan in het groen. Op dit moment ben ik bezig met onderhoud, maaien en schoffelen.” Mike vindt zijn werk erg leuk door de afwisseling en verschillende werkzaamheden, “Ik ben lekker buiten aan het werk en heb leuke collega’s. Ook leer ik veel over planten. Je moet wel van dit werk houden, als je het leuk vindt is het prachtig om te doen. Ik ben erg blij dat ik deze keuze heb gemaakt!”


Plezierig en betrokken

“De samenwerking met Prima Personeel loopt erg goed. Ik word wekelijks gebeld of geappt en het contact is plezierig en betrokken. Daar ben ik erg blij mee. Ik raad het iedereen aan, jong of oud, om een opleiding te volgen bij Prima Personeel.”


Wil jij ook in het groen werken?

Wij zijn altijd op zoek naar vakkrachten in het groen. Spreekt het verhaal van Mike je aan? Dan komen we graag met jou in contact om de mogelijkheden te bespreken.


Publicatiedatum 12 juni 2019
Meer weten?
Alex de Jong
Branchemanager Groen
Vestiging: Groningen

Meer actualiteit