Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen

Noord/Zuidlijn Amsterdam

Dit is ongetwijfeld een van de meest besproken projecten in Nederland. De Noord/Zuidlijn is de metrolijn die Amsterdam-Noord en Amsterdam-Zuid met elkaar moet verbinden. De totale lengte is 9,7 kilometer en de lijn gaat uit 2 sporen bestaan.

De metrolijn biedt reizigers een goed alternatief voor de vaak overvolle trams en bussen. In de binnenstad is geen plaats voor extra trams en bussen, dus is gekozen voor ondergronds vervoer. De Noord/Zuidlijn gaat ervoor zorgen dat Amsterdam goed bereikbaar wordt en blijft. Goede bereikbaarheid is erg belangrijk voor de economie van de stad.

Uiteindelijk zal de metrolijn elke dag ongeveer 121.000 reizigers snel, veilig en comfortabel vervoeren. Overdag zal de metro op dit traject iedere vijf minuten rijden; in de spits om de vier minuten. De rit van Noord naar Zuid duurt nu nog ongeveer 30 minuten. Met de komst van de Noord/Zuidlijn wordt de reisduur verkort tot ongeveer 15 minuten.

Onze betrokkenheid

Als Prima Installatie Personeel zijn we erg trots dat wij verschillende vakmensen voor dit bijzondere project mogen leveren. Zo zetten wij elektromonteurs (van hulp tot 1e monteur) en chef elektromonteurs in voor diverse werkzaamheden.