Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen

Jelle - Schilder

“Ik woon in de prachtige havenstad Harlingen. Ik heb de opleidingen LTS Harlingen, CNS Zwolle en CIBAP gedaan en ik ben sinds 1977 werkzaam in de schildersbranche. Ik zit nu dus bijna 40 jaar in het schildersvak met tot voor kort altijd vast werk bij diverse schildersbedrijven.''

''Als onderhoudsschilder lag mijn passie vooral bij de decoratieve kant van ons vak. Veel reclame-, ontwerp- en penseelwerk dus. In lijn hiermee heb ik me ook verdiept in hout- en marmerimitatie en in verguldwerk. Op deze manier heb ik mij doorlopend ontwikkeld en veel ervaring opgedaan. Dit binnen veel verschillende en bijzondere projecten. En voor diverse bedrijven die regelmatig een beroep op mij deden. Restauratie en decoratie, onderhoudsschilderwerk, glasplaatsen, behangwerk, verguldwerk, calculatie en nog veel meer behoren tot mijn specialismen.

Naast mijn werk heb ik mij ook altijd op andere manieren voor de schildersbranche ingezet. Zo ben ik al sinds 1992 lid van onze Beroepsvereniging Vakgroep Schilders Fryslân (SCS Friesland). Hier ben ik nu penningmeester en verantwoordelijk voor het secretariaat. Ook geef ik via deze vakclub al meer dan 20 jaar les in hout- en marmerimitatie. Vanuit mijn kennis en enthousiasme probeer ik zo mensen te interesseren voor het mooie vak. Ook landelijk heb ik 7 jaar een bestuurlijke functie vervuld en ben ik de laatste jaren wedstrijdcommissaris en jurylid bij beroepswedstrijden. Daarnaast heb ik jonge leerlingen begeleid die aan deze landelijke wedstrijden meededen. Erg leuk en iets waar ik echt trots op ben!

De periode 2013-2015 was voor mij een moeilijke en erg turbulente tijd. Om te beginnen had het schildersbedrijf waar ik al 20 jaar in loondienst werkte veel last van de recessie en noodgedwongen moest ik ervoor kiezen om via een uitzendbureau te gaan werken. Bovendien stond in 2015 de zaak bij mij privé behoorlijk op z’n kop. Ik werd langdurige ziek en onder meer door de nieuwe Wet Werk en Zekerheid was het erg lastig om weer aan de slag te komen. Uiteindelijk heb ik contact gezocht met Prima Schilders Personeel. Zij kwamen bij mij direct heel sociaal, vriendelijk en meedenkend over. Prima wilde mij echt helpen, zo had ik het gevoel. Uit dit contact ontstond een goede relatie op basis van wederzijds vertrouwen. Ik werk nu via Prima voor verschillende schildersbedrijven. Ik kies zelf de inleners waarbij ik word ingezet, maar Prima helpt mij daarbij. Andersom introduceer ik ook regelmatig schildersbedrijven en nieuwe medewerkers bij Prima. Echt een samenwerking waar we allebei beter van worden. Ik ben nog steeds blij dat ik indertijd voor Prima gekozen heb. De korte lijnen, het vaste aanspreekpunt binnen de organisatie, de goede bereikbaarheid en de kennis van de branche maken Prima Schilders Personeel voor mij tot het ideale uitzendbureau.”

Jelle, Schilder
Vestiging Leeuwarden

Meer weten?
Harald Riewald
Vestigingsmanager
058 - 204 52 55