×Actief Techniek Prima Personeel gaat vanaf 1 januari 2020 verder onder de naam Actief Techniek.
Lees meer
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen

SROI

Een groot project voor een overheidsinstantie binnengehaald? Of ambitie om als organisatie bezig te zijn met maatschappelijk verantwoord ondernemen? Voor SROI ontzorging bent u bij Prima Personeel aan het juiste adres! 

Wat is SROI?

SROI (Social Return on Investment) is een methode voor het meten van de sociale en maatschappelijke bijdrage als onderdeel van een investering. Het doel van SROI is het vergroten van de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wie er precies onder de doelgroep ‘social return’ valt wisselt per gemeente en opdrachtgever. Vaak zijn dit mensen in een uitkeringssituatie die weinig opleiding of werkervaring hebben.

SROI en aanbestedingen

Sinds 1 juli 2011 heeft de centrale overheid bij inkopen en aanbestedingen SROI als contractvoorwaarde vastgesteld. Deze maatregel houdt in dat bij aanbestedingen boven de € 250.000 ook mensen met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt ingezet moeten worden.

Tijdens de contractondertekening gaan veel bedrijven akkoord met de SROI-verplichtingen zonder zich goed te realiseren welke wegen zij moeten bewandelen. De focus ligt volledig op het uitvoeren van de opdracht. Pas later wordt nagedacht over hoe men aan de SROI-verplichtingen kan voldoen. Dit is een vak apart, vol met wet- en regelgeving, subsidies en andere administratieve zaken. En dan is het prettig om samen te werken met een organisatie die de dit soort opdrachten vaker heeft ingevuld. Wij zijn een ervaren speler met verstand van zaken

Volledige ondersteuning bij beleidsontwikkeling

  • Werving, selectie en plaatsing
  • Persoonlijke begeleiding
  • Training en opleiding
  • Volledige administratie
  • Het onderhouden van contacten de verschillende instanties zoals de gemeente, het Werkplein en het UWV
  • Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wat zijn de voordelen van uitbesteding van SROI?

  • Deskundigheid op het gebied van wet- en regelgeving
  • Ontzorgen van de 5% SROI norm tijdens aanbestedingen

Wil je meer weten? Bel mij gerust!

Openingstijden, Maandag tot en met vrijdag van 08:30 uur tot 17:30 uur.
Ik wil meer weten 050 - 313 82 56